Slovenija
18 ogledov

BlackBerry z upogljivim zaslonom

Žurnal24 main
Na trg prihaja nov BlackBerryjev telefon, katerega glavna odlika je zaslon, ki se ob dotiku upogne podobno kot običajne tipke na tipkovnici.

Storm, kot se imenuje model kanadske znamke, zaradi zmogljivosti priljubljene predvsem med zahtevnimi uporabniki, ima moderen videz z zbrušenimi kovinskimi dodatki in gumijastimi robovi. Vseeno pa je na videz tudi precej debel (mere 112,5x62,2x13,95 mm), prav tako ni med najlažjimi (155 g), zato tudi ne med najelegantnejšimi.

Storm je telefon za zahtevne, vseeno pa želi tudi ugajati. Njegova pomanjkljivost je konkretna teža. © RIM

 
Kot že omenjeno, je njegova poglavitna lastnost upogljiv zaslon. Razvijalci poudarjajo, da je tipkanje po takšnem zaslonu veliko udobnejše in hitrejše kot uporaba neodzivnih zaslonov na dotik. Med njegovimi plusi so še nekatere druge lastnosti, že znane iz drugih blackberryjev, med njimi tudi funkcija cut-paste, ki jo številni drugi pametni telefoni, med njimi tudi opevani iPhone, nimajo. Tudi branje e-pošte in brskanje po internetu sta lahko dostopna, seveda ne manjka kakovostna kamera z ločljivostjo 3,2 milijona pik ter ostale lastnosti modernih telefonov (GPS, video in MP3-predvajalnik). Vgrajenega ima 1 GB spomina, z microSD -karticami ga je mogoče razširiti na 16 GB.

Le pri Vodafonu
BlackBerry storm je za zdaj na voljo ekskluzivno v Veliki Britaniji pri ponudniku GSM-storitev Vodafone. Uporabniki ga dobijo v zameno za vezavo za 18 mesecev in 35 funtov mesečne naročnine.

Na trgu pametnih telefonov z zasloni na dotik je tako nastala že velika gneča. Pred časom je svojega prvega pravega rivala Applovemu uspešnežu, ki še vedno prednjači s prvovrstnim uporabniškim vmesnikom, predstavila Nokia (5800 XpressMusic), Google pa napada z G1. Ne gre pozabiti niti na igralce iz ozadja, kot sta LG in Samsung.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.