Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

12 ljudi v bolnišnici zaradi brezdomca?

Stanovanjska stavba na Ilirski, v kateri je zjutraj izbruhnil ogenj. Za stanoval Žurnal24 main
Zgodaj zjutraj je zagorelo v stanovanjskem bloku v Ljubljani. Zaradi zastrupitve s plinom so v bolnico odpeljali 12 ljudi, a so že vse odpustili v domačo oskrbo. Kriv naj bi bil brezdomec.

Po prvih podatkih je  zagorelo okoli pol petih zjutraj v kleti večstanovanjskega bloka na Ilirski ulici 25 v Ljubljani. Na kraj dogodka so nemudoma prihiteli policisti in gasilci, ki so evakuirali stanovalce in pogasili požar, vseeno pa je stanovanjska stavba delno pogorela.

Dvanajst stanovalcev so odpeljali na opazovanje v Klinični center zaradi suma zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Kot so za zurnal24.si povedali v KC, so stanovalce oskrbeli s kisikom in jih dve uri obdržali na opazovanju. Razen enega so že vse odpustili, saj niso imeli znakov težje zastrupitve.

Na nočne dogodke sedaj opominja le še kup ožganega lesa. Škode je za 10.000 evrov. © Saša Despot

 
Policija je po pregledu kraja požara ugotovila, da je najverjetneje zagorelo v kleti stanovanjske stavbe. Po nestrokovni oceni je nastalo za 10.000 evrov škode, policisti pa še preiskujejo, kdo je zanetil požar. Po neuradnih podatkih naj bi ogenj zanetil neki brezdomec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.