Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Alkohol velikokrat prevladal nad vestjo

Vozniki se še vedno ne zavedajo, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj. Kršitelj Žurnal24 main
Pretekli martinov vikend je policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc pridržala kar 176 oseb. Rekorder je napihal kar 2,31 mg/l izdihanega zraka.

Policija je minule dni še posebej bedela nad stanjem voznikov. V času poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov je policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo pridržala 176 oseb. V tem času se je na slovenskih cestah zgodilo 85 prometnih nesreč, ena oseba je izgubila življenje, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

 

Ni šlo brez krvnega davka

Med 7. in 9. novembrom se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča s smrtnim izidom, v petih prometnih nesrečah so se udeleženci hudo poškodovali.

Poleg omenjenih pridržanih, ki so noč preživeli v policijski družbi, so možje v modrem še štirim večkratnim kršiteljem zasegli osebno vozilo. Neslavni rekord je dosegel brezvestnivoznik na Celjskem, ki se je za volan usedel, čeprav mu je alkotest v izdihanem zraku pokazal kar 2,31 mg/l alkohola oziroma 4,7 promila po stari lestvici.

V noči iz sobote na nedeljo so na območju policijske uprave (PU) Ljubljana ustavili 1517 vozil, v katerih je imelo 37 voznikov preveliko koncentracijo alkohola, policisti so pridržali 13 voznikov, dva pa sta preizkus alkoholiziranosti odklonila. S PU Maribor pa poročajo, da je bilo to noč 471 ustavljenih vozil in 22 voznikov s prekoračeno dovoljeno mejo alkohola , od katerih so jih pridržali 11, ena oseba pa je preizkus odklonila.

Alkohol v organizmu ostane še več kot 12 ur po zaužitju, zato "naslednje jutro po uživanju alkoholnih pijač še vedno nismo popolnoma sposobni za varno udeležbo v prometu, pri preizkusu alkoholiziranosti pa je lahko stopnja alkohola v organizmu še vedno nad dovoljeno mejo", so še zapisali na PU Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.