Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Brutalno je pretepal Omerza

Omerza je nekdanjo partnerko pričakal na ulici, nato pa jo je skoraj na smrt pre Žurnal24 main
Moški, ki je na predbožični večer brutalno pretepel svojo nezakonsko partnerico in jo skoraj ubil, je Bojan Omerza, so potrdili na policiji.

Policija je za Radio Slovenija potrdila, da gre v primeru poskusa uboja za Bojana Omerza, ki ga je v minulih intenzivno iskala tudi s pomočjo medijskih objav.

Na celjski policijski upravi so sicer sporočili, da je 52-letni Velenjčan 24. decembra okoli 6. ure na ulici v neposredni bližini Krščanske adventistične cerkve v Velenju pričakal svojo bivšo izvenzakonsko partnerico, ki je bila na poti v službo. Skrivaj ji je prišel za hrbet in jo nenadoma  z roko močno udaril po glavi, tako da je ženska zaradi udarca padla na tla. Na tleh ležečo je nato nasilnež brutalno brcal po glavi in telesu, prav tako pa jo je po glavi in telesu udarjal s pestmi.

Omerza naj bi s pretepanjem nadaljeval, dokler ni obležala nemočna in okrvavljena na asfaltni površini z zelo hudimi telesnimi poškodbami. V bolnišnici so ugotovili zlom lobanje, globoko obtolčenino možganov, pretres možganov, zlom desne ličnice ter zlom sredinca leve roke in kazalca desne roke. Zaradi povzročenih poškodb bi lahko oškodovanka na kraju dejanja umrla, če ne bi dobila pravočasne zdravniške oskrbe, ugotavljajo policisti.

Nasilje ga že dolgo spremlja
Omerza je s kraja dejanja zbežal in se nato skrival po Velenju in se zadrževal na neznanih lokacijah, dokler ga niso 29. decembra 2009 prijeli kriminalisti. Osumljeni je bil na začetku letošnjega leta pravnomočno obsojen na eno leto in dva meseca zaporne kazni za kaznivo dejanje povzročitev hude telesne poškodbe, ki jo je prestajal v ZPKZ Maribor. 10. oktobra se ni vrnil s prostega izhoda in je bil od tedaj dalje na begu.

Omerza je bil že večkrat obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.