Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Del aretacij tudi po Sloveniji

Predlagatelji menijo, da moramo državljani vedeti, ali slovenski politiki, posla Žurnal24 main
V mednarodni akciji v boju proti prepovedanim drogam je policija štirih držav razbila kriminalno družbo. Aretacije so se danes dogajale tudi po Sloveniji.

Drago Menegalija, tiskovni predstavnik slovenske policije, je za Žurnal24 potrdil sodelovanje slovenske policije v skupni akciji z okoli tisoč kolegi iz Nemčije, Avstrije in Švice. V akciji so v vseh štirih državah opravili okoli tristo hišnih preiskav in aretirali 24 ljudi. Hišne preiskave in aretacije so tekom dneva potekale tudi v Sloveniji.

Več o akciji in o sodelovanju slovenske strani bo znanega jutri dopoldne, je obljubil Menegalija.

Priprti so osumljeni davčne utaje, pranja denarja, kriminalne zarote in trgovine z mamili.

Slabo leto preiskave
Združba naj bi vse od leta 2007 preprodajala GBL, industrijsko topilo, ki se uporablja bodisi za njuhanje bodisi kot predhodna sestavina pri proizvodnji tekočega ekstazija. Že mililiter GBL lahko pri človeku povzroči evforijo, večje količine pa lahko povzročijo vrtoglavico, nezavest ali smrt.

Nürnberški tožilci so preiskavo začeli marca lani, potem ko so preiskovali dejavnosti 31-letnega nemškega trgovca s kemikalijami, ki naj bi redno prodajal GBL preprodajalcem mamil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.