Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

'Dober večer' rešil življenje

Televizijska slika dogajanja na Brankovem mostu v Beogradu prikazuje Ivano v pog Žurnal24 main
Šestnajstletnega Beograjčana, ki se je zaradi neuspeha v šoli hotel vreči z mostu, je rešilo posredovanje naključne mimoidoče.

Policisti in kolegi so se zaman trudili prepričati pijanega dijaka, ki se je v soboto ponoči odločil za skok v globino, ker ni izdelal letnika na elektrotehnični šoli, naj tega ne stori. Med izbiro, ali novico sporočiti staršem ali izbrati smrt, se mu je druga možnost zdela bolj smiselna, zato je stopil na drugo stran ograje.

 
 

Šla sem mimo in si dejala, zakaj ne poskusim.

Ivana Bruk

 
Medtem ko so policisti in reševalci zaman poskušali navezati stik z dijakom, je po mostu prišla 25-letna Ivana Bruk. Mladenič jo je pozdravil z "Dober večer", ona pa mu je odzdravila. Šla je že mimo, ko se je vrnila in policiste vprašala, kaj se dogaja, nato pa se je ponudila, da se pogovori s šestnajstletnikom. Ta je v pogovor privolil in se zapletel v polurni klepet z Ivano. Pri tem se je tako zamotil, da ga je policistom uspelo obvladati in ga prenesti na varno stran ograje. Od tam so ga nemudoma prepeljali v psihiatrično bolnišnico.

Ivana se po dogodku ni počutila nič kaj junaško. Kot je dejala, jo je zanimalo, zakaj se fant sploh namerava ubiti. Dodala je, da po njenem mnenju mladenič ni mislil resno, temveč se je predvsem bal, kako se bodo na njegov neuspeh odzvali starši in njegovo dekle.

Zanimivo je, da je na istem mostu lani mimoidoča prav tako pregovorila nekega moškega, naj se ne vrže v globino.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.