Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Hiša gorela, na 112 pa Avstrijci

Pogorišče na Gaju nad Mariborom Žurnal24 main
Družini, ki živi v naselju Gaj pri Mariboru, je ponoči ogenj uničil hišo tudi zato, ker so bili gasilci zaradi slabega telefonskega signala obveščeni zelo pozno.

Zagorelo je okoli pol enih zjutraj. Ob prihodu gasilcev je bilo celotno drugo nadstropje z ostrešjem vred v plamenih, požar pa se je delno razširil tudi v prvo nadstropje. Požar so gasili poklicni gasilci iz Maribora in člani iz prostovoljnih društev Kamnica, Maribor - mesto, Zgornja Kungota in Studenci.

Kljub njihovemu posredovanju je zgorelo celotno ostrešje, nadstropje in mansarda objekta, poškodovana pa je bila tudi oprema v spodnjih prostorih. Med gašenjem sta se poškodovala lastnik objekta in eden izmed gasilcev, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje. Lastnikov sin je za Pop TV povedal, da ga je ponoči nenadoma zbudil močan pok. Ko je opazil, da gori streha, je nemudoma zbudil domače in začel s pomočjo gasilnih aparatov gasiti požar, a neuspešno.

Krive so živali
Sumijo, da je požar povzročil kratek stik na električni napeljavi, ki je nastal, ker so glodavci pregrizli kable, je poročala TV Slovenija. Gasilci so na kraj požara prišli, ko se je ogenj že zelo razplamtel, saj domači niso mogli priklicati slovenskega centra za obveščanje. Stacionarni telefon zaradi ognja ni deloval, GSM signal pa v obmejnem področju zelo slabo lovi. Tako so dobili le kontakt z avstrijskim centrom, ta pa slovenskega ni obvestil o požaru, je še poročala TVS.

Na poklicni gasilski enoti v Mariboru so za Žurnal potrdili, da so bili zaradi sive lise v GSM-signalu obveščeni precej pozno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.