Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Italijani namignili, Slovenci prijeli

Del zaseženih drog. Letos je v Sloveniji zaradi drog umrlo že osem ljudi. Žurnal24 main
Koprski policisti so ob pomoči italijanskih in hrvaških kolegov stopili na prste kriminalni združbi, ki je preprodajala mamila in orožje.

Namig so policisti od italijanske finančne straže (Guardia di Finanza) dobili julija. Italijani so sporočili, da preiskujejo kriminalno združbo. Sestavljale naj bi jo osebe z območja nekdanjih jugoslovanskih republik, ki se ukvarjajo z mednarodno trgovino s kokainom. V preiskavi so še ugotovili, da ena izmed oseb te združbe prebiva na Obali.

ZEMLJEVID BALKANSKE KOKAINSKE POTI

 

Porast kriminala

V prvih osmih mesecih letošnjega leta so policisti vložili 348 ovadb, povezanih z organiziranim kriminalom, kar predstavlja že skoraj vsakoletno povprečje. Za 40 odstotkov več v primerjavi z lani je ovadb v zvezi z drogami.

V preiskavi, ki je sledila, so koprski policisti zbrali dovolj dokazov, da so zbrali dovolj dokazov za vložitev kazenskih ovadb zoper pet oseb: 46-letnega državljana Bosne in Hercegovine z začasnim bivanjem v Sloveniji, 29-letnega državljana Hrvaške z območja Umaga, 57-letnega Ljubljančana, 35-letnega državljana Hrvaške ter Bosne in Hercegovine z neurejenim začasnim bivanjem v Sloveniji in 49-letnega Koprčana.

Pri zaključku preiskave v Kopru 15. septembra popoldne med poskusom prodaje 542 gramov kokaina so policisti prijeli vse naštete osumljence razen Koprčana in nato izvedli več hišnih preiskav. Že med preiskavo pa so trikrat zasegli kokain v skupni masi 216,83 grama. Pri 35-letniku iz BiH so našli več kosov orožja in streliva, pa tudi okoli 70 tisoč evrov, od katerih naj bi večji del izviral iz trgovine z drogami.

Okrožni sodnik je zoper štiri osumljence odredil pripor. Grozi jim do petnajst let zaporne kazni. Policisti si zdaj ob pomoči tujih kolegov prizadevajo še za prijetje nekaterih osumljencev, ki se skrivajo v tujini.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.