Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Kos preiskuje, TI pa ne ve nič

Novartis naj bi za promocijo novega zdravila podkupoval onkologe v Srbiji, funkc Žurnal24 main
Pri Transparency International so zanikali navedbe, da preiskujejo korupcijo pri farmacevtskem podjetju Novartis, v katero naj bi bili vpleteni tudi Slovenci. Se pa s primerom ukvarja Kosova komisija.

Evropska inštitucija za preprečevanje korupcije Transparency International (TI) je zanikala ponedeljkovo poročanje Pop TV o preiskavi Novartisa. V sporočilu za javnost pojasnjujejo, da Transparency International ne preiskuje nobenih posameznih primerov, tako tudi ne tega v zvezi z Novartisom.

Prav tako zanikajo tudi ponedeljkove navedbe Pop TV, da so se odzvali na vloženo tožbo proti Novartisu, in poudarjajo, da niti TI niti njihovo predstavništvo v Švici v zvezi s tem nista podajala nobenih izjav.

Kot pojasnjujejo na inštituciji, se je na njihovo tajništvo v zvezi z Novartisom obrnil posameznik, ki želi ostati anonimen. Napotili so ga v njihovo pravno-svetovalno službo, ki pomaga žrtvam in pričam koruptivnih dejanj v več kot 30 državah in jih z njihovimi pritožbami napoti k ustreznim organom.

Prijava pri Kosu
Protikorupcijska komisija, ki jo vodi Drago Kos, je potrdila, da preiskuje navedeni primer in da je prijavo vložil nekdo iz Slovenije, je poročal Radio Slovenija.

Pop TV je sicer poročala, da naj bi slovenska podružnica švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis za promocijo novega zdravila podkupovala onkologe v Srbiji, funkcionarje ministrstva za zdravje v Albaniji ter svojce in prijatelje slovenskih zdravnikov. Ovadbo proti Novartisu je po navedbah komercialne televizije vložil nekdo v Sloveniji, poslana pa je bila slovenskim in mednarodnim organom pregona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.