Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Na cestah poka

Prometna nesreča pri počivališču Lormanje Gasilska brigada Maribor
Promet ovira odstranjevanje posledic prometnih nesreč.

Kot sporoča Prometno-informacijski center za državne ceste, na primorski avtocesti je med Vrhnikov in cestninsko postajo Log proti Ljubljani promet oviran zaradi prometne nesreče.

Zaprti sta tudi regionalna cesta Radenci - Vučja vas pri Hrastji Moti in regionalna cesta Slivnica - Hoče pred avtocestnim priključkom Slivnica proti Ljubljani. "Zaradi nizkih temperatur in pogoste megle te dni je ponekod možnost spolzkega vozišča, vozite previdno," še svetujejo.

Včeraj 90 nesreč

Kot obvešča slovenska policija, je včeraj prišlo do številnih prometnih nesreč; v 75 nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so policisti trem voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so na območju policijskih uprav Koper in Kranj pridržali dve osebi.

V zadnjih 24 urah so sicer na interventni številki policije »113« sprejeli 1225 klicev. Med 470 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 90 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 35 vlomov, 33 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, sedem ponarejanj denarja, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri ponarejanja listin, po dve kaznivi dejanji nasilja v družini, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, povzročitev telesnih poškodb in grožnje ter kaznivo dejanje rop.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti opravili 28 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja na območju policijske uprave Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so trem osebam na območju policijskih uprav Maribor, Novo mesto in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.