Slovenija > Črna kronika
207 ogledov

Nesreča prehitrega Slovenca

Nesreča slovenskega tovornjaka pred 5,8 kilometra dolgim predorom. (Foto: 24sata Žurnal24 main
Na avtocesti A1 med Splitom in Zagrebom tik pred predorom Mala Kapela se je zjutraj zgodila nesreča slovenskega tovornjaka.

Kristina Maoduš, tiskovna predstavnica policije Ličko-senjske županije, je za Žurnal24 pojasnila, da je nesrečo nekaj po 6. uri zjutraj povzročil 37-letni voznik tovornjaka s slovenskimi registrskimi tablicami. Gre za tovornjak prevozniške družbe Reja.

Med vožnjo v smeri Zagreba ga je namreč zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo in s sprednjim delom vlačilca je trčil v signalizacijo, ki voznike usmerja na levi vozni pas, nato pa je zadel še kovinsko ograjo. Ob tem je prikolico vlačilca zaneslo, tako da je obstala prečno čez vozišče. Na srečo so se drugi vozniki še pravočasno ustavili, tako da ni prišlo do novih trčenj. Voznik v nesreči ni bil poškodovan, gmotna škoda pa še ni ocenjena.

Tovornjak so odstranili okoli 8. ure, dotlej pa je bil promet v smeti proti Zagrebu precej oviran.

Voznika bo policija ovadila. Za razjasnitev okoliščin nesreče smo povprašali tudi podjetje Reja, kjer pa nam niso želeli dati informacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.