Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Po vleki na kolesu jo je skupila glava

Žurnal24 main
Nedolžna vleka kolesarja z avtomobilom, podkrepljena z alkoholom, se je končala s hudo poškodbo glave.

Policisti so že v torek obravnavali prometno nesrečo v Dečnem selu v občini Brežice. Ob prihodu na kraj so tam zalotili 42-letnega voznika osebnega vozila in 52-letnega kolesarja. Slednji je bil poškodovan po glavi, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so možje v modrem ugotovili, da je voznik osebnega vozila z avtom za sabo vlekel kolesarja, ki se je z roko držal za strešni nosilec za tovor. V nekem trenutku je kolesar izgubil ravnotežje in padel po tleh.

Najprej je kazalo, da bodo poškodbe kolesarja lažje, saj je na kraju dogodka sam vstal s ceste, a se je včeraj izkazalo, da si je pri padcu huje poškodoval glavo.

Policisti so še ugotovili, da je nesreči bržkone botroval alkohol pri obeh udeležencih. O dogodku bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.

Varnejši pred 25 neodgovorneži
Sicer pa so zadnjo noč letošnjega leta policisti po državi pridržali kar 25 voznikov, ki so za krmila sedli po tem, ko so pili alkohol. Poleg kazni jih čaka vnovično opravljanje vozniškega izpita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.