Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Pri gašenju požara hudo poškodovan gasilec

reševalna vaja Saša Despot
Travniški požar na območju od Škal pri Velenju proti Hrastovcu, ki se je razširil na gozd, so pogasili. Pri gašenju požara se je huje poškodoval gasilec.

Pri gašenju požara v Velenju se je na 41-letnega gasilca iz Šoštanja podrlo drevo in je v življenjski nevarnosti. Posredovala je posadka policijskega helikopterja in dežurna ekipa reševalcev, ki so hudo poškodovanega gasilca prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, je STA povedal Peter Pungartnik s Policijske uprave Celje.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so požar gasili gasilci iz društev Škale, Šalek, Pesje, Velenje, Vinska Gora, Bevče, Šoštanj - mesto, Gaberke in poklicni gasilci iz Premogovnika Velenje. Pri tem jim pomaga helikopter Slovenske vojske.

Požar, ki so ga v večernih urah pogasili, je gasilo več kot 150 posameznikov. Na požarišču čez noč ostaja požarna straža

Gasilci in uprava za zaščito in reševanje o požarih javljajo iz vse Slovenije. Od 1. aprila je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

Komentarjev 1
  • ode 21:53 31.marec 2017.

    Gasilniki so kot lovilci: immer besoffen.