Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Rdeči petelin v Omaplastu

Žurnal24 main
Požar v podjetju Omaplast v Grosupljem, ki je iz neznanega vzroka izbruhnil v jutranjih urah, je povzročil med milijon in 1,5 milijona evrov škode.

Ogenj, o katerem so bili na upravi za zaščito in reševanje obveščeni ob 3.26, je pomagalo gasiti 76 gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Grosuplje, Šmarje-Sap, Žalna, Spodnja Slivnica, Št.Jurij, Ponova vas, Polica, Zagradec pri Grosupljem, Gatina, Racna in Škocjan.

Najprej je zagorelo v proizvodni hali velikosti 50x35 metrov, kjer so zagorele vreče z granulatom plastike, polietilena in polipropilena, ki jih uporabljajo pri proizvodnji. Požar se je nato razširil na ostrešje objekta in delovne stroje ter zajel površino okoli 250 kvadratnih metrov objekta, kjer je uničil tudi vse instalacije.

O dogodku je bila obveščena policija in inšpektor Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Nevarnosti za okolje oz. za zdravje ljudi sicer ni bilo. Čeprav vzrok požara še ni znan, je policija že izključila tujo krivdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.