Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

S preprodajo zaslužili za rešetke

Na Slovaškem so v ponedeljek aretirali dva Slovenca, osumljena preprodaje heroin Žurnal24 main
Kriminalisti so razbili kriminalno združbo, ki je na območju Nove Gorice, Ajdovščine, Ljubljane in Italije preprodajala droge. Pri tem so zasegli tudi več kot pol kilograma heroina.

Novogoriški kriminalisti so po večmesečni akciji aretirali 29- in 48-letna moška iz okolice Nove Gorice, 23-letnega Ljubljančana ter 28-letno žensko iz Ajdovščine.

Kriminalisti so pri hišnih preiskavah zasegli okoli 577 gramov heroina, 76 gramov kokaina in večjo vsoto denarja.

Kriminalisti so bili že dalj časa pozorni na 29-letnika, ki je droge preprodajal predvsem na svojem domu. Pri spremljanju so ugotovili, da se povezuje z 48-letnim moškim, s katerim sta prodajala droge na širšem območju Nove Gorice, predvsem italijanskim državljanom.

Drogo sta nabavljala v Ljubljani pri 23-letnem moškem, pri katerem je drogo kupovala tudi 28-letna ženska iz Ajdovščine. Ljubljančan je vsem trem samo v zadnjem mesecu in pol prodal več kot pol kilograma heroina in kokaina.

Med hišnimi preiskavami so kriminalisti zasegli tudi manjšo količino konoplje, metadona, elektronske tehtnice in drugih predmetov, ki so bili uporabljeni pri preprodaji drog, zasegli pa so tudi več predmetov, ki izvirajo iz drugih kaznivih dejanj.

Na koncu so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo drog, zoper pet oseb podali 16 kazenskih ovadb. Omenjena četverica je bila pri tem privedena tudi k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper dve osebi odredil pripor, zoper dva pa hišni pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.