Slovenija > Črna kronika
4886 ogledov

"Zbudila me je močna eksplozija"

Gorela štiri tovorna vozila PGD Zgornja Šiška
Sredi Ljubljane ponoči gorelo več vozil.

"Zbudila me je zelo močna eksplozija, ki ji je sledilo več manjših eksplozij," je povedal bralec, ki živi v bližini parkirišča tovornih vozil pri Srednji frizerski šoli v Ljubljani, kjer je ponoči, nekaj pred četrto uro zjutraj, prišlo do požara: "Vmes se je slišalo vpitje več ljudi in pokanje, podobno kot petarde ali strelno orožje. Ko sem zaslišal to pokanje sem pogledal skozi okno in videl velik požar. Nato sem poklical 112, ki so na kraj prišli s približno petimi vozili in požar pogasili v slabi uri."

Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana, je v dopolnjenemu sporočilu za javnost potrdila, da je bilo v nočnem požaru po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja ugotovljeno, da so zgorela tri tovorna vozila in prikolica, zaradi požara pa je bilo poškodovano še eno tovorno vozilo in dva priklopnika (hladilnika). V požaru je po nestrokovni oceni nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode.

Policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo, saj so podani sumi kaznivega dejanja poškodovana tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti. Ogleda se je udeležil tudi inšpektor za okolje in prostor, ki je preveril okoliščine izliva goriva na makadamsko parkirišče.

Zaradi interesa preiskave in morebitnih nadaljnjih postopkov policije več informacij ta trenutek ne daje.
 

Pri gašenju požara ob Drabosnjakovi ulici je sodelovalo več gasilcev. "Gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornja Šiška so požar, ki je zajel tudi električne vodnike nad vozili, pogasili in prečrpali gorivo," je zapisano na spletni strani republiška uprava za zaščito in reševanje.

Tudi gasilci PGD Zgornja Šiška, ki so na intervenciji sodelovali z osmimi člani in dvema voziloma, so sporočili, da je požar zajel tudi električne vodnike nad vozili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.