Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Tatovi, izberite si drugo tarčo

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Vlomilci, ki jih mika denar v bankomatih, si bodo morali kmalu omisliti drugo tarčo. Bankomati bodo namreč kmalu opremljeni s sistemom za obarvanje denarja.

V varnostni službi Sintal, ki skrbi za varovanje bankomatov, so začeli z uvajanjem enostavnega, a uporabnega sistema, ki je po njihovih besedah že naletel na zanimanje pri bankah in zavarovalnicah.

Za obarvanje denarja ponujajo dva koncepta. Pri prvem gre za takojšnje obarvanje denarja v kaseti z denarjem med samim vlomom v bankomat, pri kraji bankomata ali v primeru nepooblaščene odstranitve kasete z denarjem iz bankomata. Pri drugem načinu pa gre za varovanje kasete z denarjem tudi med samim transportom. V obeh primerih naprava bankovce poškropi z barvo in jih tako naredi neuporabne.

Sistem je že nameščen v več kot 50 tisoč bankomatih po svetu in ga že uporabljajo vodilne svetovne banke, so še pojasnili pri Sintalu.

Kot je znano, so si sinoči neznanci za tarčo znova izbrali bankomat, tokrat na Petrolovom bencinskem servisu na Ajševici pri Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.