Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Za Simona usodna cigareta

Prijatelji in znanci pokojnega Simona Flandra še vedno prižigajo sveče na parkir Žurnal24 main
Umora 27-letnega Simona Flandra minulo soboto sta osumljena 16- in 20-letnik iz Velenja. Povod za spor naj bi bila cigareta.

Na podlagi poizvedovanj in zaslišanj je policija ugotovila, da Flander omenjenih fantov, obeh slovenskih državljanov, ni poznal. Tega dne je po odhodu iz bližnjega lokala na parkirišču, kjer je imel parkiran avtomobil, pristopil k fantoma in ju prosil za cigareto. Vnel se je prepir, nato pa je Flander z avtomobilom odpeljal po parkirišču in sunkovito trčil v eno izmed parkiranih vozil. Nato je zapeljal nazaj do dvojice in jima zabičal, naj nikomur ne povesta, kaj sta videla. Vnovič je prišlo do prepira, sledil pa je še pretep. Pri tem naj bi 20-letnik potegnil nož in Flandra devetkrat zabodel v pljuča, srce in jetra. Osumljenca sta se nato odpeljala s kraja dejanja. Flandra so našli mimoidoči, vendar mu zdravniki niso mogli več pomagati in okoli šeste ure zjutraj je umrl v celjski bolnišnici.

Policija je v povezavi z umorom, ki se je, kot kažejo prvi podatki, zgodil v stanju zmanjšane prištevnosti, zaslišala okoli tristo ljudi in na osnovi zbranih podatkov prišla do obeh osumljencev, našla pa je tudi nož. Ovaden je še en 17-letnik, in sicer zaradi prikrivanja dokazov. Oba osumljena, ki se z umorjenim prej nista niti dobro poznala, pa sta dejanje priznala in dogodek tudi pojasnjevala.

Policija je opozorila, da je za dogodek in osumljence vedelo veliko ljudi, vendar zaradi strahu pred izpostavljanjem niso želeli pomagati pri preiskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.