Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Zgoreli skladišče in barki

Letalski posnetek požara v koprskem skladišču (posnel naš bralec) Žurnal24 main
Gasilci na Obali so imeli že navsezgodaj v nedeljo polne roke dela z gašenjem. Okoli devetih je zagorelo zasebno skladišče pri Luki Koper, že ob šestih pa sta pogoreli barki pri Sečovljah.

Okrog 9. ure zjutraj je zagorelo v enem od skladišč v zasebni lasti ob vhodu v Luko Koper. Kljub posredovanju gasilcev, poleg gasilske brigade Koper so sodelovala še prostovoljna gasilska društva iz okolice Kopra, je škoda precejšnja, saj je imel lastnik v prostorih shranjeno glasbeno opremo.

Zaradi visoke vročine so si gasilci prizorišče lahko ogledali šele popoldne. Vzrok požara še ni znan, lastnik pa je za Pop TV povedal, da je bil le malo pred požarom v skladišču.

Fotofrafiral naš bralec © Marko Gregorič

 
Barki se nista vneli sami
Najverjetneje pa je znan vzrok požara v Jernejevem kanalu pri Sečoveljskih solinah, kjer sta okrog 6. ure kljub posredovanju gasilcev popolnoma zgoreli dve barki, ena pa je poškodovana. Lastnike plovil še iščejo, škodo pa ugotavljajo, po sumih policije pa je bil ogenj podtaknjen. Po neuradnih podatkih bi šlo lahko za spor med tamkajšnjimi lastniki plovil in okoliškimi prebivalci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.