Slovenija
2 ogledov

Erjavec čist kot solza

Karl Erjavec pravi, da ve javnost več o obtožnem predlogu kot on sam. (Foto: Saš Žurnal24 main
Karl Erjavec je v odgovoru premierju Pahorju glede afere s patrijami odločen. "Meni ni in ne bo dokazano, da sem karkoli narobe počel."

Premier Borut Pahor je danes ponovil, da se bo glede posledic obtožnega predloga zoper ministra Karla Erjavca odločal v skladu s svojo presojo, kaj je prav in kaj narobe, ne glede na posledice za koalicijo ali vlado.

Predsednik DeSUS in nekdanji obrambni minister Erjavec je v odzivu na Pahorjeve besede povedal, da obtožnega predloga še vedno ni prejel, izrazil pa je tudi prepričanje, da mu ne bodo mogli dokazati nevestnega dela v zvezi z nabavo 135 oklepnikov patria, od katerih je bilo 25 naročenih brez oborožitve. Obenem je izrazil začudenje, da je edino očitano kaznivo dejanje v preiskavi zadeve Patria njegovo nevestno delo v službi.

Predlagal bo tožilski nadzor
Erjavec je tudi potrdil pisanje današnjega Žurnala24, da bo v prihodnjih dneh pisal varuhinji človekovih pravic Zdenki Čebašek Travnik, saj se mu zdi neprimerno, da je javnost seznanjena z vsebino obtožnega predloga, on sam pa ne ve, česa je obdolžen. Erjavec bo tudi predlagal tožilski nadzor, s katerim bi ugotovili, kdo je odgovoren, da je zadeva prišla v javnost. O odstopu kot minister za okolje ne razmišlja.

Pahor se ne bo igral matematika
Premier Pahor je danes o špekulacijah glede njegove odločitve o ministru Erjavcu dejal: "Morda zaradi moje odločitve ne bo več politične večine, ki bi jo ta vlada imela ... To, da se ukvarjam s politično matematiko, kako politično preživim, to ni nič."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.