Slovenija
3 ogledov

Erjavec: Se name da pritiskati?

Erjavec v nobenem primeru ne namerava ostati minister. Včeraj je bojkotiral kole Žurnal24 main
DeSUS je na sestanku iskal odgovore, kakšen je njegov položaj znotraj koalicije po zapletih s Karlom Erjavcem. V stranki za prihodnost ne napovedujejo nič dobrega.

Ljubo Jasnič, generalni sekretar stranke, je po sestanku vodstva DeSUS dejal, da so ocenili sedanje politične razmere, svoj položaj znotraj koalicijskih strank ter se dogovorili za nadaljnje politične ukrepe. Ukrepov ni razkril, na vprašanje, kakšen je političen trenutek, pa odgovarja, da "boste to že sami ugotovili, vendar ne dober".

Jasnič ni odgovoril niti na vprašanje, ali ocena političnega trenutka pomeni odhod DeSUS-a iz koalicije.

Več o morebitni kandidaturi Kajfež Bogatajeve tukaj.

Predsednik stranke Karl Erjavec je sicer še pred sestankom povedal, da bo vodstvu stranke za svojo naslednico predlagal klimatologinjo Lučko Kajfež Bogataj, po sestanku pa ni želel dajati pojasnil o sklepih, ampak je strankarsko poslopje takoj zapustil. Na vprašanje, kakšne sklepe so sprejeli, je odgovoril le, da dobre.

Odstopil bo sam
Erjavec je sicer še pred sestankom napovedal, da bo v primeru, če ga DZ ne bi razrešil kot okoljskega ministra, odstop verjetno ponudil sam. Na vprašanje, ali je zdaj kdo "pritisnil nanj", je odgovoril z vprašanjem: "Ali mislite, da se name da pritiskati?"

V dveh dneh izbran kandidat
Premier Borut Pahor je prejšnji teden napovedal, da bo na podlagi predloga računskega sodišča DZ predlagal razrešitev Erjavca z mesta ministra za okolje. Obenem je stranko pozval, naj predloži ime kandidata za novega ministra. Kot možnega kandidata je stranka predlagala poslanca Matjaža Zanoškarja, v stranki pa se sicer pogovarjajo o štirih ali petih imenih. Končna odločitev bo znana v naslednjih dveh dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.