Slovenija
19 ogledov

Evin Šime s preveč histamina

V serijo konzerv s tuno je prišla prevelika koncentracija histamina (slika konze Žurnal24 main
Podravka je zaradi prevelike vsebnosti histamina iz prodaje umaknila serijo pločevink izdelka Eva Tuna file v olivnem olju. Družba kupcem svetuje, naj že kupljene izdelke vrnejo.

Gre za 115-gramske kartonske škatlice zlato-rjave barve in pravokotne oblike s pločevinko pravokotne oblike, ki ima datum proizvodnje 20. marec 2009 in rok uporabe 20. marec 2013 ter EAN-kodo 3858884942308.

Po pojasnilu proizvajalca je bila v omenjenem izdelku ugotovljena prisotnost histamina nad dovoljeno mejo, ki lahko ljudem, občutljivim na prisotnost histamina v hrani, povzroči zdravstvene težave.

Brezplačno vračilo
V Podravki zato kupce omenjenega izdelka pozivajo, naj v primeru, da imajo v svojem gospodinjstvu navedeno serijo izdelka, tega pošljejo na naslov njihovega ljubljanskega predstavništva Cesta v Gorice 40, 1000 Ljubljana, od tam pa jim bodo poslali nov izdelek in povrnili stroške poštnine. Vzporedno s tem bodo izdelke navedene serije umaknili s trgovskih polic in jih zamenjali z novimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.