Slovenija
20 ogledov

Golobič: To je škandal!

gregor_golobic_030609_bot Žurnal24 main
V Zaresu so ogorčeni nad drugimi strankami koalicije, ki so kljub koalicijski pogodbi glasovale proti nezdružljivosti županske in poslanske funkcije.

Okoli 350 članov in članic Zaresa je na konvenciji v Celju potrdilo poročilo in politične usmeritve predsednika stranke Gregorja Golobiča, s čimer so mu izrekli zaupnico.

Stranko skeli združljivost funkcij
Obenem so sklenili še, da bodo zahtevali sklic koalicijskega vrha, na katerem bi analizirali uresničevanje koalicijskega sporazuma.

"To je škandal," je bil Golobič oster nad potezo drugih koalicijskih strank, ki prejšnji teden niso enotno podprle predloga o nezdružljivosti županske in poslanske funkcije.

Na konvenciji ni bilo gospodarskega ministra Mateja Lahovnika, saj je moral doma čuvati otroke, je poročal Pop TV.

V razpravi je namreč več vidnih članov stranke izražalo nezadovoljstvo zaradi nedavno zavrnjenih sprememb zakona o poslancih, s katerimi bi uveljavili nezdružljivost poslanske in županske funkcije.

Vprašanje je prvi načel predsednik stranke Golobič v svojem poročilu, ko je ocenil, da gre za škandal, "o katerem bomo še resno govorili in ki bo to koalicijo postavil pred resno preizkušnjo".

Nezdružljivost omenjenih funkcij so namreč koalicijske partnerice zapisale v koalicijski sporazum.

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar pa je dejal, da je treba premisliti, ali je v kriznih časih tak tip koalicijskega sporazuma sploh še ustrezen. Ocenil je tudi, da Zaresu vstop v vlado ni koristil, saj je prišlo do določenih zastojev v stranki.

"Da zopet pridemo skupaj"
Golobič je na koncu dejal, da je stranka zelo nedvoumo povedala, da s svojimi ambicijami ostaja trdno na slovenskem političnem prizorišču ter da ostaja trden in trdno zavezan člen koalicije.

Sklica koalicijskega vrha pa po njegovih besedah niso zahtevali zato, da bi se tam razšli, "ampak da bi po tej neprijetni epizodi zopet prišli skupaj".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.