Slovenija
26 ogledov

Grims Kumrove izjave označil za laž

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Poslanec SDS Branko Grims je četrtkove trditve poslanca SD Dušana Kumra, da je Grims sodeloval pri odstavitvi urednika Studia ob sedemnajstih Sandija Freliha, označil za neresnične.
Grims je prepričan, da prav Kumrove izjave "razgaljajo sistem dejanskih političnih pritiskov na RTV Slovenija". Poslanec SDS zagotavlja, da z direktorjem Radia Slovenija Vinkom Vasletom v zadnjih dneh ni govoril niti enkrat.

"Kumer dobro ve, da je govoril neresnico. Jaz vem, da je govoril neresnico, in vsi, ki poročajo o tem, vedo, da je govoril neresnico." Dodal je še, da "besede poslanca iz vrst Socialnih demokratov potrjujejo misel, da se za lepim nasmehom skriva grd obraz".

Kumer je v četrtek na seji državnega zbora dejal: "Na pritisk in grožnjo poslanca največje poslanske stranke SDS, gospoda Grimsa, je bil včeraj odstavljen z mesta urednika Studia ob sedemnajstih novinar Sandi Frelih. To so konkretni primeri, ki se zdaj dogajajo, tako da ni treba nazaj govoriti o primerih. Lahko, ker so evidentirani."

RTV bo tožil tako Kumra kot Zgago
Tudi direktor Radia Slovenija Vinko Vasle se je ostro odzval na Kumrove besede in ga pozval, naj predloži dokaze za svoje trditve. Obenem je pojasnil, da kadrovske in programske politike na Radiu Slovenija ne ureja ne Branko Grims ne kdo drug. Vasle je zatrdil, da je pripravljen takoj odstopiti z mesta direktorja Radia Slovenija, če bo Kumer svoje trditve dokazal.

RTV Slovenija se je sicer odločila tožiti Kumra in novinarja Večera Blaža Zgago zaradi njunih izjav. Zgaga je pred dnevi dejal, da so vsi zaposleni na Radiu Slovenija, ki so podpisali sporno peticijo, ostali brez stimulacije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.