Slovenija
3 ogledov

Ikea korak(ec) bližje Slovencem

Pohištvo švedske znamke ima veliko kupcev tudi pri nas, doslej pa jim je bil naj Žurnal24 main
Švedska trgovska veriga Ikea, ki je priljubljena tudi med Slovenci, bo novembra v sosednjem Celovcu odprla še sedmi center v Avstriji.

Ikea je sicer pri severnih sosedih zelo uspešna, saj kljub slabšim gospodarskim razmeram in padanju kupne moči ne beleži upada proizvodnje. Lani so z 10,6-odstotno rastjo prodaje na 492,8 milijona evrov zabeležili štirikrat višjo rast od povprečja na trgu.

S tržnim deležem v višini med 12 in 13 odstotki je Ikea po lastnih podatkih trenutno tretji največji trgovec s pohištvom v Avstriji. Največja je Kika, ki obvladuje približno četrtino trga.

Na dolgi rok nameravajo Švedi, ki imajo trgovine odprte v 37 državah, odpreti še tretjo trgovino na Dunaju, vstopiti pa nameravajo tudi na trge jugovzhodne Evrope, kamor prištevajo tudi Slovenijo. Kdaj natančno Slovencem po Ikeino pohištvo ne bo treba več na tuje, še ni znano, po nekaterih podatkih naj bi se to zgodilo leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.