Slovenija
13 ogledov

Janša sklenil uradni obisk na Kitajskem

Janša uživa na Kitajskem zidu. Žurnal24 main
Predsednik vlade Janez Janša je s srečanjem z županom Šanghaja Han Zhengom in ogledom nekaterih znamenitosti največjega kitajskega mesta sklenil štiridnevni uradni obisk na Kitajskem.
Janša, ki so ga na obisku spremljali trije ministri iz njegove vlade in močna gospodarska delegacija, je v soboto v kitajskem finančnem središču odprl predstavništvo slovenskega gospodarstva in si ogledal tovarno družbe Iskra Avtoelektrika.

Janša se je zadnji dan obiska srečal s šanghajskim županom in drugimi visokimi predstavniki mesta. V spremstvu partnerice Urške Bačovnik se je povzpel na 468 metrov visok televizijski stolp, si ogledal muzej mestnega planiranja in se sprehodil skozi slikovite vrtove Yu.

Janša zadovoljen z obiskom
Janša je v Šanghaj prispel iz Pekinga, kjer se je v četrtek srečal z gostiteljem, kitajskim premierjem Wen Jiabaom, v petek pa še s predsednikom Hu Jintaom in predsednikom stalnega komiteja vsekitajskega ljudskega kongresa Wu Bangguojem. Prav tako v petek je v Kitajski gospodarski zbornici nagovoril več kot 150 slovenskih in kitajskih gospodarstvenikov in poslovnežev, zbranih na slovensko-kitajski poslovni konferenci.

Premier je v izjavi za slovenske medije obisk na Kitajskem ocenil kot uspešen. Glavne teme njegovih pogovorov s kitajskim vodstvom so bili dvostranski odnosi, gospodarsko sodelovanje, slovensko predsedovanje Evropski uniji, odnosi med EU in Kitajsko ter boj proti podnebnim spremembam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.