Slovenija
12 ogledov

Jelinčič zameril "šarlatana"

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zmago Jelinčič toži učitelja Jamesa Smoota, ker ga je ta označil za skrajneža in šarlatana.

Na okrožnem sodišču v Ljubljani poteka civilna tožba proti učitelju angleščine na Gimnaziji Bežigrad Jamesu Smootu. Tožnik je prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki Smootu očita razžalitev v prispevku, ki ga je ta objavil v Dnevniku pod naslovom Spominska luknja.

V tem zapisu je Smoot v polemiki o povprečni izobraženosti Američanov in Slovencev zapisal, da je na predsedniških volitvah leta 2007 "... nevaren skrajnež in nekdanji šarlatanski farmacevt Zmago Jelinčič ... dobil skoraj petino glasov v prvem krogu predsedniških volitev in samo nekaj odstotkov je manjkalo, da bi bil del nove vlade drugega precej odbijajočega politika Janeza Janše."

Smoot se je obregnil tudi ob politično ravnanje Jelinčiča. "Preden odhiti v spopad s Hrvati na neki oddaljen košček blatne zemlje, ki ni vreden počenega groša, se prepriča, ali mu sledijo kamere, da ga bodo ovekovečile, ko bo v tla zapičil zastavo. Njegovo grobo vedenje in nasilne izjave mu sploh ne škodujejo, prej povečujejo njegovo priljubljenost, posebno med mladimi."

"Vse se konča pri domovini"
Jelinčiča je zbodel zapis, da je "nevaren skrajnež" in "nekdanji šarlatanski farmacevt". Na sodišču je dejal, da na svoj račun sliši marsikatero žaljivko, a da se vse konča, če "nekdo žali domovino in želje po samostojnosti ter ohranitvi slovenskega nacionalnega prostora".

Jelinčič bo šel zaradi žalitve dobrega imena in časti do konca, po njegovih besedah poravnava ne pride v poštev. Smoota včeraj ni bilo na obravnavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.