Slovenija
0 ogledov

Jesen bo prinesla sedmico

Novi Windowsi bodo na voljo konec oktobra. Žurnal24 main
Nova generacija Windowsov, najbolj razširjenega operacijskega sistema na svetu, bo v splošni prodaji 22. oktobra. Kot je že nekaj časa znano, se bo imenoval Windows 7.

To so danes uradno sporočili iz Microsofta in nekoliko presenetili računalniške navdušence, saj je proizvajalec sprva napovedoval, da bo operacijski sistem na prodaj šele tik pred začetkom sezone prednovoletnih nakupov. Prvotne napovedi so sicer napovedovale prihod šele za prihodnje leto.

 

Imate dovolj hitrega?

Za zagon sistema Windows 7 mora imeti računalnik procesor z močjo en Ghz, en GB RAMA, 16 GB prostora na disku in 128 MB spomina grafične kartice, ki mora podpirati DX9.

Windows 7 je v okrnjeni različici sicer že nekaj mesecev na voljo razvijalcem programske opreme, še pred oktobrsko premiero pa ga bodo začeli širiti med proizvajalci računalnikov, tako da bodo kupci novih računalnikov 22. oktobra že imeli prednaložen nov operacijski sistem.

Kaj prinaša?
Nekatere značilnosti Windowsa 7 sistemu omogočajo boljšo združljivost z drugimi napravami. Tako je mogoča enostavna registracija PC-jev, Xbox konzol in ostalih naprav na lokalno omrežje.

Vista bo hitro pozabljena
Windows 7 bo nadomestil nepopularno Visto, ki si je številne kritike nakopala zaradi svoje "požrešnosti", omejevanja kopiranja avtorsko zaščitenih medijev, nezdružljivostjo s starejšimi programi in še čem. Vista je na trg prišla januarja 2007, vendar ji po razširjenosti s prestola ni uspelo izriniti svoje starejše verzije, Windows XP-jev. Ti z dobrimi 60 odstotki ostajajo nesporen vodilen operacijski sistem na računalnikih, Vista si je priborila nekaj manj kot četrtinski delež.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.