Slovenija
1 ogledov

'Kje je minister za Pomurje?'

Pomurje se otepa z več kot 20-odstotno brezposelnostjo, kar je dvakrat več kot d Žurnal24 main
V opozicijski SLS zahtevajo, da premier Borut Pahor izpolni predvolilno obljubo in imenuje posebnega ministra za Pomurje.
 

Podrobnosti še niso znane

Podrobnosti predloga zakona bodo predstavili na posebni novinarski konferenci. Kdaj bo, danes na službi vlade za lokalno samoupravi in regionalno politiko še niso vedeli.

" Ob robu današnje vladne potrditve predloga zakona o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju 2010–2015 in današnji napovedi predsednika Vlade RS Boruta Pahorja, da bo vlada obiskala Pomurje, Muro in partnerje ter novo vodstvo, ter vse glasnejših govoricah o skorajšnjem odhodu mag. Zlate Ploštajner s položaja ministrice za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, želi SLS spomniti na predvolilno obljubo sedanjega premierja Boruta Pahorja, da bo Pomurje v aktualni Vladi RS imelo svojega predstavnika v ministrskem zboru," piše v strankinem sporočilu za javnost.

SLS opominja, da ministra za Pomurje v novi vladi, obenem pa upa, da bo vlada izkoristila napovedano reorganizacijo.

V vladni LDS pravijo, da je glede zakona še nekaj odprtih vprašanj, predvsem glede davčnega področja, zato so predlagali še svoje predloge. Med drugim so predlagali desetodstotni davek na dobiček podjetij za Pomurje, oprostilo plačila prispevkov in morebiti tudi dohodnine za tiste nezaposlene, ki jih delodajalci zaposlijo, subvencioniranje obrestne mere za podjetniške ideje ter poroštvo za kredite za implementacijo podjetniških idej v Pomurju.

Predsednica LDS Katarina Kresal tudi ocenjuje, da bi o Pomurju govorila kot o velikem inkubatorju podjetništva in ne kot davčni oazi. " To je tisto, kar bo zbudilo Pomurje iz zaspanosti in bo dalo nek optimizem, nov zagon," je še poudarila.

V zunajparlamentarni strani NSi zakon sicer podpirajo, a vladi očitajo tajnost pri njegovi pripravi, v katero niso vključili tamkajšnjih občin, županov in poslancev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.