Slovenija
28 ogledov

Kjer se prepirata dva, delavec smolo ima

(Foto: Nino Verdnik ) Žurnal24 main
Sagi o Preventu se obeta tragičen konec. Nijaz Hastor pravi, da ne bo več vztrajal v podjetju, s tem pa bo družba ostala brez vseh naročil.

V najslabšem primeru se bo na cesti znašlo do petsto delavcev Prevent Globala.

Hastor in Prevent Halog načeloma ne nasprotujeta odločitvi večinskega delničarja za revizijski pregled določenih poslov v Prevent Globalu v preteklih letih, odločno pa zavračata vsakršna namigovanja s strani večinskega delničarja o izčrpavanju Prevent Globala.

Delničar Prevent Globala Nijaz Hastor, ki prek podjetja Prevent DEV poslovno povsem obvladuje podjetje, napoveduje umik iz podjetja. Hastor in njegov Prevent Halog po torkovi skupščini delničarjev družbe Prevent Global ugotavljata, da Janko Zakeršnik kot največji delničar ni bil pripravljen na kompromise in da je edina pot, ki jim jo pušča večinski lastnik, umik iz družbe Prevent Global. Hastor sicer obvladuje 45 odstotkov Preventa Globala, 52 odstotkov pa Zakeršnik, med obema pa že dlje časa vlada vojna za nadzor nad nekdaj uspešnim izdelovalcem avtomobilskih delov.

Poslovno stabilnost družbe je po Hastorjevem mnenju mogoče doseči le z usklajenim delovanjem vseh delničarjev, dobaviteljev, kupcev in zaposlenih, a Zakeršnik naj bi vse predloge vztrajno zavračal. "Sprejeti sklepi na včerajšnji skupščini žal znova govorijo drugače. Tako je edina pot, ki nam jo pušča večinski lastnik, ta, da se iz družbe Prevent Global umaknemo," sporoča Hastor Zakeršniku.

Bilić zavrača očitke
Predsednik nadzornega sveta Prevent Globala Vladimir Bilić, z obžalovanjem sprejema sporočilo delničarjev Nijaza Hastorja in družbe Prevent Halog, ob tem pa zavrača očitke, da naj bi kot pravni zastopnik Janka Zakeršnika na skupščini zavrnil vse predloge in pobude glede imenovanja nove uprave.

Bilić navaja, da kot predsednik nadzornega sveta v celoti prevzema odgovornost za vodenje nadzornikov od dneva prevzema vodenja, ne pa tudi za nazaj Ob tem poziva vse delničarje k umiritvi razmer.

Uprava deluje in molči
Uprava Prevent Globala, ki jo od 14. decembra vodi Renato Krajnc, pa je v zvezi s temi navedbami drugega največjega lastnika družbe Hastorja sporočila, da ne želi in ne more komentirati lastniških odnosov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.