Slovenija
16 ogledov

Megla in ponarejanje sprožila prijavi

Kaloh obtožuje Pečeta in Žgajner Tavševo, da sta šla v želji po zrušitvi Janeza Žurnal24 main
Dejan Kaloh, ki je razkril domnevno ponarejanje obremenilnih dokumentov zoper premierja Janšo v stranki Lipa, je na policijo podal dve kazenski prijavi.

Zaradi suma ogrožanja varnosti je Kaloh, sicer vodja pisarne poslanske skupine Lipa v odstopu, prijavil strankarskega kolega Boštjana Zagorca, za sum ponarejanja listin pa neznano osebo.

Kaloh je povedal, da je kriminalistom v tem tednu pojasnil dogajanje v zvezi z razkritjem (za zdaj še domnevno) ponarejenega dokumenta in groženj, ki so temu razkritju sledile. Kriminalistom je podal upravičen sum, da je dokument originalni ponaredek ali ponaredek ponaredka, je zatrdil Kaloh. Po njegovih besedah je v ovadbi o ponarejanju listin kot napeljevalec omenjen tudi predsednik stranke Lipa Sašo Peče .

Zagorca pa je Kaloh prijavil zaradi SMS-sporočila, ki mu ga je ta poslal. V njem je pisalo: "V Mariboru je megleno!", kar je Kaloh vzel kot grožnjo za svoje zdravje.

Dejan Kaloh. © slovenskalipa.si

 
"Izkorišča svojih pet minut"
Predsednik stranke Peče se je na prijavi odzval z besedami, da Kaloh "izkorišča svojih pet minut pred ekrani" in da govori neumnosti. Peče je pojasnil, da lahko kazensko ovadbo sicer poda kdor koli zoper kogar koli, vendar ob tem poudarja, da sta tako predsednik vlade kot predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos v četrtek potrdila obstoj dokumenta iz leta 1994.

Ta po Pečetovih navedbah obremenjuje Janeza Janšo in takratni obrambni vrh, da so sprejeli odlok o vojaški pomoči sosednji Hrvaški.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.