Slovenija
31 ogledov

Množičen vpis in Bushevo sožalje

Drnovšek je Slovenijo popeljal iz tranzicijske v državo EU. Bobo
V žalno spletno knjigo v čast Janezu Drnovšku se je doslej vpisalo že okoli 71.400 ljudi. Sožalje je izrazil tudi George Bush.

Kot so za zurnal24.si povedali na Uradu predsednika države, bo žalna spletna knjiga predvidoma odprta še do konca tega tedna. Vpis v običajne žalne knjige v predsedniški palači se je končal včeraj.

Predsednika George Bush in Janez Drnovšek © BOBO

 
Bush ne bo pozabil Drnovškovega dela
Ob smrti Janeza Drnovška je slovenskemu predsedniku Danilu Türku sožalje izrekel tudi njegov ameriški kolega George Bush.
V sožalnem pismu je v imenu ameriškega ljudstva
izrazil najgloblje sožalje . "Toplo se spominjam srečanja z njim leta 2002, ko je Slovenijo vodil k članstvu v zvezi Nato in EU. Njegovi prispevki k napredku in stabilnosti na celem območju Balkana, kakor tudi v drugih delih sveta, kot je Darfur, ne bodo pozabljeni," je zapisal Bush.

Obenem je sporočil, da v tem žalostnem času misli in moli za pokojnega slovenskega predsednika in žalujoče ljudstvo.

Nekdanji predsednik Janez Drnovšek je minulo soboto umrl zaradi raka, star 58 let. Ob njegovi smrti so z vsega sveta, ne le iz ZDA, prihajale žalne brzojavke, saj je bil pokojni Drnovšek zaradi svojega dela in dvajsetletnega staža v vrhu slovenske politike zelo znan in cenjen tudi v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.