Slovenija
14 ogledov

Množično na pot ob žici

1/2
Žurnal24 main
Današnje rekreativne prireditve Pot ob žici 2008 v spomin na osvoboditev Ljubljane pred 63 leti se udeležuje množica ljudi.

Samo za tek trojk se je po podatkih organizatorja prijavilo okoli štiri tisoč tekmovalcev. Pohod poteka po 35 kilometrov dolgi poti, kjer so Ljubljano okupatorji med drugo svetovno vojno obdali z bodečo žico. Skupno naj bi se po celi ali delih poti okoli slovenskega glavnega mesta od četrtka do danes napotilo trideset tisoč ljudi. Lani jih je bilo okoli dvajset tisoč, prireditve pa se iz leta v leto udeležuje več ljudi, letos pa gre organizatorjem in rekreativcem na roko tudi lepo vreme.

Prireditev ima rekreativni in tekmovalni del. Začela se je v četrtek, ko so se na pot podali otroci iz vseh ljubljanskih vrtcev, pohoda pa se je udeležilo skoraj 4600 malčkov. V petek so šli na pohod osnovnošolci (okoli osem tisoč) in srednješolci (okoli tisoč), so za žurnal24.si povedali na Agenciji za šport Ljubljana.

Prireditev ima poleg rekreativne tudi zgodovinsko plat. © BOBO

 
V prvi vrsti rekreacija
Današnji osrednji del prireditve je razdeljen na rekreativni pohod in tek trojk. Rekreativci lahko prehodijo del oziroma celo Pot ob žici, ki je dolga 35 kilometrov. Tisti, ki bodo prehodili celo pot, bodo prejeli posebno kolajno. Kot vsako leto se bo mogoče na pohod odpraviti z različnih startnih mest v vseh predelih Ljubljane.
Po nepopolnih podatkih se je dopoldne na kontrolnih točkah zglasilo skoraj šest tisoč pohodnikov.

Za tiste, ki si želijo nekoliko zahtevnejše rekreacije, pa poteka tek trojk. Članske in veteranske ekipe se bodo pomerile na 12 oziroma 28 kilometrov dolgi progi s startom in ciljem na Prešernovem trgu. Osnovnošolske in srednješolske trojke pa se bodo podale na tri kilometre dolgo pot s startom na Livadi in s ciljem na Prešernovem trgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.