Slovenija
30 ogledov

Morje poskrbelo za budnico

Plimovanje morja v Kopru (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Pirančane je zjutraj prebudila sirena, ki opozarja pred razlitjem morja. Visoka plima je ogrožala tudi druge predele slovenske obale. Visoka plima bo ponovno nocoj in v torek zjutraj.

Kombinacija močnega juga in mlade lune je tako kot običajno tudi tokrat "kriva" za visoko plimo. Pirančane so že okoli 6. ure nanjo opozorile sirene, tako da so imeli ljudje dovolj časa, da so iz neposredne bližine obale odstranili avtomobile. Morje je tako zalilo Prešernovo in Cankarjevo ulico ter prišlo do roba Tartinijevega trga.

Vse o vremenu na vreme.net

V Izoli morje ni prestopilo brega, v Kopru pa je zalilo Semedelsko cesto z makadamskim parkiriščem in del Ukmarjevega trga, so nam povedali na koprskem Regijskem centru za obveščanje. Večje škode ne pričakujejo, morje pa je začelo upadati po 8. uri in se do 9. ure umaknilo.

Tudi zvečer avte na suho!
Zaradi vremenskih vplivov vremenoslovci napovedujejo visoko plimo tudi v večernem času med 20. in 22. uro. prav tako pa tudi jutri zjutraj med 7. in 9. uro, ko bo morje lahko ponovno poplavilo.

Zahod bo zalival dež
Zaradi napovedi obilnejših padavin na zahodu države se bodo danes in v noči na torek pretoki rek najbolj povečali v zahodni Sloveniji, nato pa tudi v drugih delih države, opozarja Agencija RS za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.