Slovenija
15 ogledov

"Neumna" ovadba znova lovi Šrota

Šrot ovadbi ne povzroča velike pozornosti. Po njegovem mnenju je politično narav Žurnal24 main
Krško tožilstvo je kazensko ovadilo celjskega župana in predsednika SLS Bojana Šrota zaradi malomarnega in nevestnega opravljanja dela pri prodaji kina Dom.

Obenem s Šrotom je ovadba doletela tudi nekdanjo direktorico Zavoda za planiranje in izgradnjo Celje Moniko Sečnik.

Šrot je ovadbo označil za veliko neumnost. Kot je izvedel, je tožilec v Krškem še pred tremi tedni prejel klic, da mora ovadbo čim prej poslati na sodišče. "Jaz sem samo pooblastil odgovorno osebo pri prodaji kina Dom in ali sem zdaj zato sostorilec. Ovadba je že bila v preteklosti zavržena, zdaj jo je spet nekdo potegnil iz koša. To so zadeve dnevno političnega pomena," je ovadbo, ki je bila sprva že zavržena, komentiral Šrot.

Zgodba z dolgo brado
Šrot je Sečnikovi naložil, da odkupi propadajočo stavbo celjskega kina z namenom, da jo občina poruši. Pri nakupih in prodaji se je Sečnikova zanašala na cenitve štirih cenilcev, ki so ocenili vrednost stavbe. Potem je Sečnikova sprejela odločitev o prodaji občinskega dela stavbe, nakar pa je sklenila menjalno pogodbo z družbo Eurocomp in celotno stavbo odkupila za potrebe občine. Ker je bila cena te menjave previsoka, je Sečnikova izgubila službo, celjski kriminalisti pa so jo kleta 2004 skupaj s Šrotom ovadili zaradi domnevno malomarnega in nevestnega opravljanja dela.

Ovadbo je prevzelo velenjsko tožilstvo, ki jo je potem zavrglo, saj je tožilstvo ugotovilo, da ni bilo upravičenega razloga, da bi osumljena podvomila v naročena izvedenska mnenja in cenitve, ki so bile izdelane skladno s takratno zakonodajo. Generalna državna tožilka je zato uvedla nadzor nad delom tožilstva in primer prenesla na krško tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.