Slovenija
11025 ogledov

Noro, kaj se dogaja v Kočevju: Ukradli otroka, zavzeli hišo ...

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Zaradi številnih kršitev so okrepili svojo prisotnost.

Policisti so na območju Kočevja zaradi povečanega števila tatvin ter kršitev, povezanih s hrupom in predvajanjem glasne glasbe, okrepili svojo prisotnost.

Poleg kočevskih policistov pri zagotavljanju javnega reda in miru, kontroli cestnega prometa in preprečevanju kaznivih dejanj sodelujejo tudi policisti posebne delovne skupine, s katero zagotavljajo še večjo prisotnost na terenu in hitrejšo odzivnost. Širše območje in območje meje pa so policisti pregledovali tudi s pomočjo policijskega helikopterja in drona.

Številni represivni ukrepi

V zadnjih desetih dneh so na območju Kočevja izvedli 54 represivnih ukrepov. V 127 primerih so policisti v okviru zakonsko določenih pogojev ugotavljali identiteto oseb. Kot so pojasnili, so obravnavali 17 kaznivih dejanj, predvsem tatvin.

"Obravnavano je bilo kaznivo dejanje nasilja v družini, izrečena je bila prepoved približevanja, poleg tega je bilo obravnavano tudi kaznivo dejanje protipravnega odvzema mladoletne osebe (otroka so policisti našli in predali skrbnici) in kaznivo dejanje protipravnega zavzetja nepremičnine in v povezavi s tem tatvina vode, pri čemer so policisti nudili asistenco pristojnemu organu. Na podlagi odredb pristojnih organov so uspešno realizirali tri privedbe," so pojasnili na PU Ljubljana.

Poleg tega so kočevski policisti na varnostno obremenjenih območjih opravili tri intervencije zaradi predvajanja glasne glasbe.

Prijavljeni so bili tudi trije primeri streljanja, o čemer policisti še zbirajo obvestila, poleg tega je bilo obravnavanih še 8 kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, zoper kršitelje pa vodijo postopke o prekršku.

"Policisti so ob kontrolah varnostno obremenjenih območij pozorni tudi na morebiten pojav kršitev, ki so v pristojnosti drugih prekrškovnih organov (predvsem kurjenje v naravnem okolju). O vseh zaznanih kršitvah policisti obveščajo pristojne inšpekcijske službe," so dodali.

Nič kaj bolje ni bilo na področju prometne varnosti, saj so policisti odkrili 27 kršitev cestnoprometnih predpisov. Zoper kršitelje vodijo postopke o prekršku. "Na cestni povezavi od mejnega prehoda Petrina do Ljubljane stalno prisotna tudi prometna patrulja, ob nadzorih pa policisti posebno pozornost namenjajo kršitvam enoslednih vozil oziroma motornih koles," poudarjajo in zagotavljajo, da bodo z okrepljenimi aktivnostmi na območju Kočevja nadaljevali.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 11
  • atamama 17:54 23.julij 2024.

    Ali ni zelo nekaj narobe, pa tudi končno priznano s strani glavnega odgovornega, ministra MNZ. Dodatne enote ne bodo dolgo časa mogle izkoreniniti organiziranega kriminala na kočevskem. Hkratno organizirana kazniva dejanja, kraja živine, maltretiranja, uporaba še mladoletnih oseb za kazniva ...prikaži več dejanja-v stilu policaj nič ne more. Kam nas je tožilstvo in sodstvo pripeljalo? Ja tisti, ki so si s pomočjo kolegov US dvignili plačo. In vprašanje, kaj bo ta začasno povečanje policisto naslednjih 50 let?

  • Kmodri_ 17:33 23.julij 2024.

    Bo kapitan Kljuka vse uredil...a ja ne bo, ker polici bojijo bakrenoljubcev...

  • vi 17:31 23.julij 2024.

    Dolgočasno branje teh prepisov policijskih zapisnikov... napišite opombo pisca, kaj pomenijo te uradne besede npr: vstop v nepremičnino (vlom ali kaj), ugrabitev otroka (verjetno je mama prišla ponj) itd.