Slovenija
19 ogledov

Okrnjeni blagoslov motorjev

Ob tem času bi motoristi že zavzeli ceste, letos pa morajo kidati sneg. Žurnal24 main
Kljub slabemu vremenu se je v Mirni Peči 10. tradicionalnega srečanja motoristov z blagoslovom motorjev udeležilo okoli petsto motoristov.

Precej se jih je zbora udeležilo brez motorjev, čeprav bi se ob toplejšem vremenu motoristična sezona že začela. Leopold Pungerčar, eden izmed prirediteljev in predsednik Zveze motoklubov Slovenije, je pojasnil, da so slabšo udeležbo pričakovali. Lani se je namreč zbora udeležilo kar 4500 motoristov. Kot je dejal, namen srečanja in blagoslova ni zgolj sestajanje motoristov, temveč predvsem javnost in motoriste opozoriti na prometno varnost, ki se sicer po njegovi oceni z vsakim letom izboljšuje.

Pungerčar je komentiral tudi napoved uvedbe avtocestnih vinjet in izrazil zadovoljstvo, da bodo motoristi v primerjavi z avtomobili končno plačevali manjšo ceno za vožnjo po avtocestah.

Prireditev so začeli prirejati pred desetletjem na pobudo tedanjega mirnopeškega župnika in motorista Janeza Šimenca, že pred leti pa je prerasla lokalni okvir. Srečanje se bo končalo z zabavnim programom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.