Slovenija
15 ogledov

Pahor: Volivci naj izberejo

pahor_290308_bobo Žurnal24 main
S predvolilnim shodom v Kranju so Socialni demokrati tudi uradno začeli predvolilno kampanjo pred jesenskimi parlamentarnimi volitvami.

V naslednjega pol leta bo stranka pripravila še pet predvolilnih shodov. Okoli 500 privržencev stranke je v središču Gorenjske nagovoril predsednik SD Borut Pahor. Poudaril je, da so morali Socialni demokrati prehoditi dolgo pot od stranke, ki se je borila za obstanek na robu političnega prostora, do časa, ko s stvarnim programom, kompetentno ekipo, močno voljo in trdnim prepričanjem stranka stoji pred Slovenci in jih nagovarja h glasovanju za njeno zmago na volitvah.

Pahor je dejal, da so si pred štirimi leti ljudje očitno želeli spremembe kljub dobrim gospodarskim rezultatom, precej podoben pa je položaj tudi danes, saj po Pahorjevem mnenju v načinu vladanja Janševe vlade obstajajo slabosti, ki jih ni mogoče spregledati. Pri tem je izpostavil predvsem inflacijo in njene posledice za socialno najšibkejše.

"Mi želimo v naslednjem mandatu doseči napredek vseh nas in iti skupaj naprej, ne pa puščati nekoga zadaj kot žrtev tega, da gredo nekateri posamezniki naprej še hitreje," je dejal Pahor. Poimensko sicer Pahor svojih najožjih sodelavcev še ni imenoval, vendar obljublja "najboljšo možno ekipo".

Ne za vsako ceno
Pahor še meni, da je pošteno tudi povedati, s kom je SD pripravljena tvoriti koalicijo, saj se v javnosti postavljajo vprašanja, ali je SD pripravljena zmagati za vsako ceno in iti v vlado s komerkoli. "Nismo pripravljeni zmagati za vsako ceno. Znamo biti partner za strateške odločitve tudi, če smo v opoziciji," je zatrdil prvak SD. Dejal je, da so v zadnjem času vodenja ugotovili, da imajo z SDS veliko skupnega, vendar pa je med strankama preveč razlik v glavnih strateških temah, da bi skupaj oblikovali vlado: "Slovenci naj jasno izberejo, ali želijo, da se sedanja politika nadaljuje, in dajo mandat Janši, ali pa želijo spremembe in dajo mandat meni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.