Slovenija
9 ogledov

Pahorju se znova smeji

Pahorjev podmladek sindikatom predlaga, naj se borijo za 800 in ne 600 evrov min Žurnal24 main
SD je po več mesecih na lestvici priljubljenosti strank prehitela SDS. Več simpatij med ljudmi glede na prejšnje mesece uživa tudi vlada.

V tokratni javnomnenjski raziskavi Vox populi, ki jo je za Pop TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, delo vlade kot uspešno ocenjuje 39,1 odstotka vprašanih, kar je več kot oktobra (32,2 odstotka), kot neuspešno pa 54,9 odstotka. Med strankami so vprašani največjo podporo namenili vladajoči SD, je poročala POP TV.

Uvrstitev strank, če bi bile volitve danes:
SD 22,5 %
SDS 21,5 %
SNS 8,5 %
LDS 4,7 %
Zares 4,6 %
DeSUS 4,5 %
SLS 3,2 %

Če bi bile volitve danes, bi največ, 22,5 odstotka vprašanih, glasovalo za SD, za največjo opozicijsko stranko SDS pa 21,5 odstotka. Na tretjem mestu je SNS z 8,5 odstotka glasov, sledijo ji LDS (4,7 odstotka), Zares (4,6 odstotka), DeSUS (4,5 odstotka) in SLS (3,2 odstotka).

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov še naprej vodi predsednik republike Danilo Türk, za njim pa sta gospodarski minister Matej Lahovnik in evropski komisar Janez Potočnik. Minister za zdravje Borut Miklavčič je na četrtem mestu, sledijo ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, premier Borut Pahor, predsednik Zbora za republiko Gregor Virant in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Ljubljanski župan Zoran Janković je nazadoval na deveto mesto, evropski poslanec Lojze Peterle pa se je uvrstil na deseto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.