Slovenija
1 ogledov

Po zraku kot sardine

Na takšen način potujejo vojaki, zakaj ne bi še običajni potniki, utemeljujejo i Žurnal24 main
Vam gre v nos, da na letalih nizkocenovnikov ni postrežbe hrane in da je prostora za noge manj kot pri običajnih prevoznikih? Bodite veseli, da vsaj gledate v smeri leta.

Britanska družba Design Q, specializirana za notranjo razporeditev v letalih, je predstavila študijo, po kateri bi potniki v letalu sedeli obrnjeni drug proti drugemu. Po vzoru vojaških transportnih letal bi bila v letalu dva hodnika, v sredini pa bi bila nameščena stena, na katero bi bili z vsake strani pritrjeni sedeži. Sedeži ob oknih bi bili obrnjeni proti sredini letala, piše Daily Mail.

Pri Design Q trdijo, da bi na ta način prevozniki lahko prepeljali do 50 odstotkov več potnikov, stroški na sedež pa bi se na letalskega prevoznika zmanjšali za 30 odstotkov, kar bi se seveda poznalo pri ceni vozovnic.

Stojišča, kot jih predlaga Ryanair.

 
Direktor podjetja Howard Guy sicer priznava, da za potnike ta postavitev ni tako udobna kot običajna, bi pa lahko potniki kupili tudi vozovnice za običajne sedeže. Postavitev bi bila prav tako primerna le na krajših letih, ki bi trajali do ure in pol. Druga slaba lastnost takšnih letal pa je oteženost normalne delitve hrane, če bi potniki zanjo doplačali. Vendar Guy ostaja prepričan v idejo, ki jo po njegovih besedah uporabljajo tudi številna letala za prevoz VIP-potnikov.

Iskanje gospodarnejšega prevoza sicer zaposluje marsikatero letalsko družbo. Ryanair je tako pred časom napovedal, da načrtuje uvedbo stojišč v letalih na letih, ki bi trajali do ure in pol. O varnosti takšnih in drugačnih rešitev v nepredvidenih okoliščinah pa družbe ne razglabljajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.