Slovenija
5437 ogledov

Povedal mu je, da je spal z njegovo ženo, nato naj bi se nasadil na nož

nož umor dokaz z nožem Profimedia
Na kranjskem sodišču ssodijo 42-letnemu Emirju Bajraktareviću, ki mu očitajo poskus uboja znanca s katerim sta se decembra lani sprla. Osumljeni se brani, da se je žrtev med sporom nasadila na nož, kar pa je napadeni Josip Leskovar zanika.

Bajrektarević je v zagovoru pojasnil, da je bil kot nekdanji odvisnik v času dogodka v fazi ukinjanja metadona, k Leskovarju pa naj bi večer pred usodnim sporom prišel po uspavala. Zapletla sta se v pogovor, ob tem pa je moškemu zaupal tudi, da je v preteklem obdobju spal z njegovo nekdanjo ženo, Dnevnik povzema STA. 

Nič ga ni razburilo, a nato mu je poslal SMS

Po njegovih besedah se 44-letnik ni razburjal, pozneje, ko je bil že doma, pa naj bi prejel njegovo telefonsko sporočilo, da mu ne bo vrnil denarja, ki mu ga obtoženi posodil, in da ga bo ubil, ko ga bo srečal, je sodnici še povedal obtoženi in dodal, da mu je napadeni grozil že od mladostniških let.

Ko sta se naslednjega dne na dogovorjenem mestu srečala, da bi rešila spor, sta se stepla. Po besedah obtoženega ga je Leskovar pričakal z izvijačem v roki in v borbenem položaju. Udaril naj bi ga prvi, nato pa naj bi mahal z izvijačem in se drl, da ga bo zaklal. Ker naj bi nato po njegovih besedah oškodovancu na tla padel nož, je to izkoristil in ga pobral, med prerivanjem naj bi oba padla, pri tem pa naj bi prišlo do tega, da se je Leskovar nasadil na nož.

Popolnoma druga zgodba oškodovanca

Leskovar je povedal povsem drugačno zgodbo in zatrdil, da je Bajraktarević prek telefonskih sporočil grozil njemu. Večer prej naj bi skupaj uživala kokain, ob tem pa naj bi mu obtoženi izpovedal o svoji intimnosti z njegovo nekdanjo ženo. Zatrdil je, da se ni želel tepsti in si je le želel, da se obtoženi čim prej odstrani iz njegovega stanovanja.

Njuno srečanje naslednjega dne je posnel in kot je dejal, je s posnetka razvidno, da je Bajraktarević začel s pretepom. Pozneje naj bi obtoženi iz avtomobila, ki ga je v bližini kraja dogodka parkirala njegova partnerica, vzel nož. Prosil naj bi ga, da ga odvrže, a ni hotel.

V neprištevnem stanju ubil sokrajana

"Z rezilom je zamahoval proti meni v zgornji del telesa, ko pa sem padel na tla, me je zabodel v hrbet," je povedal Leskovar, ki se je pred 15 leti tudi sam znašel na zatožni klopi, ker je v jeseniški prodajalni kebaba enajstkrat zabodel sokrajana in ga ubil, a se je izkazalo, da je to storil v neprištevnem stanju. Od napadalca zdaj terja 23.000 evrov odškodnine.

Bajraktareviću  obtožnici očitajo, da naj bi med prepirom z nožem zamahnil proti Leskovarju. Slednji naj bi se mu izmaknil in ga z nogo udaril v predel obraza. Po še enem udarcu naj bi obtoženi žrtev tako močno udarili s pestjo, da je padel na kolena in roke, nakar ga je z nožem zabodel v hrbtno levo stran prsnega koša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.