Ledena kava je narejena podobno kot običajna vroča kava. Ko jo skuhamo, jo postavimo na hladno, nato pa ji dodamo led. Cold Brew pa nastane tako, da najboljšo 100% Arabico, ki ima blag čokoladen okus, za 12 do 24 ur namakamo v hladni vodi. Nato jo odcedimo in postrežemo s hladno vodo ali drugimi dodatki. Taka hladna ekstrakcija iz kavnih zrn izloči vse najboljše, kar ponuja kava. Tako nastane bolj koncentrirana kava z bogatejšim okusom.
Cold Brew za občutljiv želodec
Cold Brew je boljša izbira za tiste, ki imajo občutljiv želodec, saj lahko toplota, ki jo uporabimo pri pripravi »navadne« kave, ustvari kisel okus. Pri pripravi hladne kave se toplota sploh ne uporablja, zato je okus bolj prijeten, kava pa manj kisla in tako boljša za vaše zobe in želodec.
Idealna osvežitev in nešteto možnosti
Kavni koncentrat, ki nastane s hladno ekstrakcijo, je lahko zelo intenziven. Razredčite ga z vodo, ledenimi kockami, mlekom ali smetano, pijete pa ga lahko tudi v obliki koktejla.
Cold Brew poleg prefinjenega okusa ponuja tudi idealno osvežitev za vroče poletne dni, saj napitek postrežemo hladen. Ima mehkejši okus in čeprav je postopek priprave nekoliko bolj zapleten, so rezultati bistveno boljši.
Za vas smo pripravili seznam lokalov, kjer se lahko ohladite z napitkom Cold Brew po svoji izbiri!