Slovenija
48675 ogledov

Pozor: Stanje na cestah kaotično

promet kolone gneča Bralec
Na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani zastoj zaradi nesreče, zastoji tudi ponekod drugod

Na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani promet zaradi nesreče poteka samo po skrajno desnem pasu. Nastal je daljši zastoj. Prav tako zaradi nesreče promet poteka izmenično enosmerno na cesti Valeta-Piran. Ob začetku vikenda pa so zastoji tudi ponekod drugod, navaja prometno informacijski center za državne ceste.

Tako je nastal zastoj na štajerski avtocesti med Lukovico in Šentjakobom proti Ljubljani, kjer zamuda znaša več kot pol ure. Prav tako je zastoj na regionalni cesti med Krtino in Domžalami.

Hkrati poročajo o zastojih na ljubljanski zahodni in južni obvoznici iz smeri Kosez in Viča proti Primorski ter na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru, pa tudi na cestah Seča-Strunjan in Šmarje-Koper.

Zastoj je v obe smeri tudi na regionalni cesti Vrhnika-Logatec pri industrijski coni.

Zastoji so na ljubljanski zahodni in južni obvoznici iz smeri Brda in Viča proti Primorski ter na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru.

Zaprt je vozni pas na pomurski avtocesti med Lenartom in Sveto trojico proti Murski Soboti.

Zaradi okvare vozila je oviran promet na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in Blagovico proti Ljubljani.

Predmet ovira promet na gorenjski avtocesti med predorom Šentvid in Kosezami proti Kosezam na prehitevalnem pasu. Predmet je tudi na štajerski avtocesti med Šempetrom in Žalcem proti Mariboru.

Na dolenjski avtocesti je zaprt vozni pas pred priključkom Trebnje zahod proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Trebnje zahod proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti bo predor Karavanke zaprt v obe smeri v noči iz srede, 12. junij, na četrtek, 13. junij, med 21. in 5. uro. Zaprt bo tudi uvoz Hrušica proti Karavankam. Obvoz za osebna vozila bo možen preko prehodov Ljubelj, Korensko sedlo in Rateče, za tovorna vozila pa preko prehodov Šentilj, Vrtojba ali Fernetiči.

Glavna cesta Litija-Zagorje bo pri Šklendrovcu zaprta do 17. ure.

Glavna cesta Poljana-Ravne bo na Prevaljah zaradi preplastitve zaprta od sobote, 8. junija od 9. ure, do nedelje, 9. junija do 17. ure. Obvoz bo po cestah Poljana-MP Holmec-Pliberk (Avstrija)-MP Vič-Dravograd-Ravne na Koroškem-Prevalje in obratno.

Regionalna cesta Gobovce-Črnivec bo pri Posavcu zaradi asfaltiranja zaprta do nedelje, 9. junija do 19. ure. Obvoz bo po cestah Gobovce-Kamna Gorica-Radovljica-Črnivec in obratno.

Do 9. junija bo potekal kolesarski Maraton Franja.

Na glavni cesti Novo mesto-Metlika bo zaprt odsek Dolnja Težka Voda-Vinja vas v soboto, 8. junija od 7. do 20. ure ter v nedeljo, 9. junija, od 7. do 21. ure. Obvoz bo potekal po cestah Jugorje-Semič-Ručetna vas-Podturn-Soteska-Straža-Novo mesto in obratno.

Komentarjev 4
  • Toni 15:15 08.junij 2024.

    Pravilno. Nikoli več zatiranja s strani JJ. W svoboda!

  • Naklonsky 14:30 08.junij 2024.

    Ljudje so vzeli ‘svobodo’ v svoje roke.