Slovenija
653 ogledov

Preobrat na Ptuju prinaša spremembe za ljudi

Ptuj
1/3
Jana Bohar
Projekt Pametno mesto Ptuj prinaša tehnološki preobrat, saj mesto preoblikuje v model pametne skupnosti.

Na Ptuju prepletanje tradicije in napredka ustvarja edinstveno kuliso in zgodbe uspeha, ki jih piše kohezijska politika Evropske unije. Omenjena politika odpira vrata inovacijam in hkrati spodbuja razvoj in raziskave po vsej Sloveniji. 

Na območju, kjer se naravne lepote srečajo zgodovino in kulturo, kohezijska politika Evropske unije prinaša tehnološki preobrat s projektom Pametno mesto Ptuj. Projekt, ki ga sofinancira Evropska unija, transformira Ptuj v model pametne skupnosti, kjer tehnologija služi ljudem in okolju. 

Kaj je pametno mesto? 

Pametno mesto ni le tehnološka inovacija, ampak nov pogled na urbani razvoj, ki združuje napredne informacijske in komunikacijske tehnologije za izboljšanje kakovosti življenja, učinkovitosti urbanih storitev in konkurenčnosti ter zmanjšuje porabo virov in okoljski odtis.

Koristi projekta za lokalno skupnost in gospodarstvo so merljive. Prinaša nova delovna mesta v tehnološkem sektorju, izboljšano infrastrukturo, manj emisij in boljše upravljanje virov. 

Ptuj | Avtor: Jana Bohar Jana Bohar

S poučnimi videoposnetki razbijamo mite o kohezijski politiki Evropske unije. V sklopu projekta Trendi kohezije s pomočjo poučnih posnetkov približujemo kohezijsko politiko Evropske unije in pojasnimo, da ni namenjena zgolj črpanju finančnih sredstev, ampak je naložba v našo skupnost in našo prihodnost.

Ptuj je vzorčni primer, kako lahko majhna mesta vodijo v trajnostni razvoj in digitalno prihodnost, ki poudarja pomen inovacij za našo prihodnost. Pametne skupnosti, kot je Ptuj, kažejo pot k bolj povezani, trajnostni in inovativni Sloveniji. 

Ptuj | Avtor: Jana Bohar Jana Bohar


sofinancira EU | Avtor: EU EU
Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.