Slovenija
24 ogledov

Prodaja Telekoma bo uspešno izpeljana

Žurnal24 main
Na ministrstvu za gospodarstvo so prepričani, da bo postopek prodaje državnega deleža v Telekomu Slovenije uspešno izpeljan do konca.
"Postopek prodaje poteka v skladu z razpisnimi pogoji, ki so bili javno predstavljeni že ob začetku prodaje," so danes sporočili z ministrstva in se s tem odzvali na informacije v nekaterih medijih, da se poraja dvom, da bo letos prodan državni delež v Telekomu Slovenije.

"Postopek je zasnovan tako, da zagotavlja najboljše izpolnjevanje ciljev privatizacije ob hkratnem doseganju najvišje cene,"
poudarjajo na ministrstvu in dodajajo, da trenutno vsi ponudniki, ki sodelujejo v drugem krogu, opravljajo postopek skrbnega pregleda poslovanja Telekoma. Ti bodo tako imeli  najboljše pogoje, da iz svojega zornega kota ocenijo vrednost delnice. Njihovo število pa po drugi strani zagotavlja ustrezno konkurenco, ki bo ugodno vplivala na doseženo ceno, menijo na ministrstvu.

Postopek se lahko konča brez izbire kupca
Po končanem pregledu bodo ponudniki predvidoma do 18. decembra oddali obvezujoče ponudbe. Komisija za prodajo državnega deleža v Telekomu Slovenije bo ponudbe preučila in vladi predlagala potencialnega kupca. Odločitev o končnem izidu postopka prodaje bo po pojasnilih gospodarskega ministrstva sprejeta šele po tem.

Vlada ima sicer pravico postopek končati tudi brez izbire kupca, če oceni, da nobeden od ponudnikov ne omogoča ustreznega razvoja Telekoma Slovenije, telekomunikacijske industrije v Sloveniji in hkrati ponuja ustrezno ceno. Takšno določilo je v postopkih prodaje običajno, saj zavaruje prodajalca pred neugodnimi pogoji prodaje. "Dosedanji postopki pa kažejo, da je velika verjetnost, da bo postopek odprodaje državnega deleža v Telekomu uspešno izpeljan v skladu z zastavljenimi cilji," je ministrstvo še zapisalo v svojem sporočilu za javnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.