Slovenija
859 ogledov

Na cesto padle velike skale, tako dolgo bo (spet) zaprta

regionalna cesta Zagorje - Litija Mojca Bezjak/Facebook Skale na cesti Zagorje - Litija.
Zloglasna prometna žila je potrebna sanacije skoraj po vsakem večjem nalivu.

V nedeljo so med popoldansko nevihto na cesto Zagorje - Litija padle ogromne skale. S pobočja, ki se v dolini Save dviguje nad regionalno cesto, skoraj ob vsakem večjem nalivu pade kamenje in oteži ali celo ustavi promet iz Zasavja proti Ljubljani in obratno.

Do tega je prišlo tudi v nedeljo, ko je tik ob že več let nastajajoči galeriji Šklendrovec na cesto padlo nekaj ogromnih skal. Tako se bo projekt, ki naj bi bil že pred nedeljsko ujmo predvidoma dokončan šele maja 2025 (potem ko se na tej lokaciji gradi že več let), najbrž dodatno zavlekel.

Bolj kratkoročna posledica slabo zavarovanega cestišča pa je trenutna zapora. Slednja bo trajala do predvidoma 10. avgusta.

"Zaradi poškodovanih brežin in interventne sanacije za vzpostavitev prevoznosti bo državna cesta Litija – Zagorje popolnoma zaprta predvidoma do 10.08.2024," je sporočil Marko Veršić iz podjetja CGP.

Obvoz je urejen po državnih cestah, a večina zasavskih dnevnih migrantov se bo podala na Trojane in na avtocesto. Prav pomanjkanje slednje je v Zasavju pereč problem. Trbovlje so namreč največje slovensko mesto brez avtocestnega priključka.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.