Slovenija
28269 ogledov

Grozljivo: Na zelo prometno regionalno cesto padle ogromne skale!

regionalna cesta Zagorje - Litija Mojca Bezjak/Facebook Skale na cesti Zagorje - Litija.
Obilno deževje z močnim vetrom je močno poseglo tudi v promet.

Napovedi so se uresničile. Nedeljsko popoldne so začinile nevihte z obilnim deževjem in močnim vetrom. Sprva je najhuje kazalo na Koroškem, precej škode pa je nastalo tudi v Zasavju.

Regionalna cesta Zagorje - Litija, zloglasna zaradi s pobočij padajočega kamenja, je upravičila svoj sloves. Nevihtna celica je tako močno načela hrib ob cesti, da je na asfalt priletelo nekaj ogromnih skal. 

Posredovali so gasilci iz Litije, Zagorja in Trbovelj, cesta pa je bila razumljivo zaprta. Na tem območju že dolgo gradijo galerijo Šklendrovec, ki naj bi zavarovala najbolj problematičen odsek obsavske ceste.

Odrezani od sveta

Težave v prometu so nastale tudi v trboveljski občini, kjer je veter načel streho kultnega športnega objekta. Še huje je bilo na jugu občine, na poti iz Trbovelj proti Dobovcu.

Na cesti, ki iz doline Save pelje na mogočni Kum, je padlo ogromno polomljenega drevja (spodaj) in Dobovec ter okoliške zaselke odrezalo od sveta.

cesta Trbovlje - Dobovec | Avtor: Feja Smodiš/Facebook Feja Smodiš/Facebook

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice