Slovenija
31667 ogledov

Nevihte zatemnile nebo, v teh krajih že tolče

Murska Sobota nevihta neurje.si Nebo nad Mursko Soboto v nedeljskem popoldnevu.
Slovenijo je doseglo napovedano slabo vreme, ki je prekinilo vroče poletno ozračje. Kako se gibajo oblaki?

V nedeljo popoldne so severozahod in sever Slovenije že zajele nevihte, ki so na sončno stran Alp prinesle nalive in močan veter, ponekod tudi točo.

Prometnoinformacijski center je opozoril, da so se ponekod na Gorenjskem in Koroškem že pojavili močnejši nalivi, in voznike pozval, naj v primeru poslabšanja vremena ročno prižgejo luči ter prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo. Zaradi ogrožanja varnosti voznikov je ustavljanje pod viadukti in mostovi nevarno, na avtocesti pa tudi prepovedano, so poudarili. 

Proti večeru se bodo nevihtne mase pomikale proti jugu in nato ponoči prešle našo državo, so napovedali vremenoslovci.

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je za popoldne in zvečer izdala oranžno opozorilo, saj obstaja možnost močnejših krajevnih neviht, začinjenih z okrepljenim severovzhodnim in severnim vetrom ter udarci strel.

"Popoldne, po 14. ali 15. uri, se bodo padavine začele pojavljati v severni Sloveniji, do večera pa bodo zajele večji del Slovenije, predvsem notranjost. Izdali smo opozorilo zaradi možnosti krajevnih neurij. To pomeni predvsem močne sunke vetra, udare strel, nalive in lokalno lahko kje tudi točo," je za TV Slovenija dejal vremenoslovec Brane Gregorčič.

Dež in bliski na Koroškem 

Že zgodaj popoldne so na družbenih omrežjih začele krožiti slike predvsem s Koroške, Podravja in Pomurja, kjer so bili nevihtni oblaki vidni že kmalu po 15. uri.

V Ravnah na Koroškem je močno deževalo in pihalo že pred 16. uro, ozračje so parali bliski strel. V Črni na Koroškem je močno deževje poplavilo cesto.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje v Črni posredujejo zaradi poplave meteorne vode, z območja Mislinje poročajo o posredovanju zaradi poplav ob vodotokih.

Nebo je bilo precej zlovešče tudi nad Gornjo Radgono in Sv. Jurijem ob Ščavnici (spodaj), prav tako nad Mursko Soboto.

Sv. Jurij ob Ščavnici nevihta | Avtor: Jasmina Vrbnjak/neurje.si Jasmina Vrbnjak/neurje.si

Sredi popoldneva je namočilo tudi Zgornjo Savinjsko dolino in nato še spodnjo, malce po 16. uri pa so nevihtni oblaki dosegli tudi Zasavje, kjer je sprva zapihal zelo močan veter.

Okoli 18. ure so se v Posavju, v bližini Krškega, začele pojavljati motnje pri dobavi električne energije, a so bile povečini hitro odpravljene.

Pomik fronte proti jugu so proti večeru občutili tudi na prebivalci in turisti na slovenski Obali, kjer je začela pihati burja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice