Slovenija
6 ogledov

Prvi Delovec bo Giacomelli

Jurij Giacomelli (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Nadzorni svet časopisne hiše Delo je na ustanovni seji za novega predsednika uprave imenoval Jurija Giacomellija. Mandat bo začel 1. decembra.
Jurij Giacomelli je v zadnjem času opravljal naloge direktorja Gorenjevega oblikovalskega središča, prej pa je bil vrsto let direktor časnika Finance. Nadzorniki so na seji za predsednico nadzornega sveta izvolili Marjeto Zevnik, ki je postala tudi začasna predsednica uprave, dokler Giacomelli 1. decembra ne začne svojega mandata. Za namestnika so izvolili Roberta Šego, ki je med drugim tudi nadzornik Mercatorja.

Giacomelli je v prvi izjavi dejal, da je zelo zadovoljen s soglasno odločitvijo nadzornega sveta. Zaveda se, da prevzema veliko odgovornost v doslej najbolj negativnih časih za panogo in gospodarstvo nasploh.

Pričakujejo svežino in zagon
Zevnikova je sicer dejala, da od novega prvega moža pričakujejo, da bo v podjetje "vnesel neko svežino in nov razvojni zagon". Dodala je, da se mora najprej spoznati s časopisno hišo, potem pa bo dokončno postavil svojo strategijo in sistem funkcioniranja.

Kot je znano, je skupščina časopisne družbe Delo, ta je v lasti Pivovarne Laško, konec julija razrešila predsednico upravnega odbora družbe Andrijano Starino Kosem, v upravni odbor pa imenovala Marjeto Zevnik. Ta je nato v začetku avgusta postala predsednica upravnega odbora.

Do zamenjave Starina Kosmove, ta je vodenje Dela prevzela po prehodu na enotirno upravljanje, je sicer prišlo nedolgo po zamenjavi nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota. Delo je konec avgusta prešlo nazaj na dvotirni sistem upravljanja, poslovodno funkcijo pa so znova ločili od uredniške.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.