Slovenija
0 ogledov

Referenduma ne bo, pravi Gantar

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar ne bo sklical izredne seje o izjavah pos Žurnal24 main
Hrvaška bo aprila vstopila v Nato, je hrvaškemu kolegu zatrdil predsednik slovenskega DZ Pavel Gantar, saj da referendumska pobuda ne bo uspela.

Po poročanju hrvaškega spletnega portala dnevnik.hr je Pavel Gantar ob zaključku dvodnevne konference predsednikov parlamentov članic EU in kandidatk med križarjenjem po Seni pristopil h predsedniku hrvaškega sabora Luku Bebiću. Gantar mu je dejal, da bo Slovenija po njegovem še pravočasno predala vso potrebno dokumentacijo o soglasju za vstop južne sosede v atlantsko zavezništvo, na podlagi katere bo lahko Hrvaška na vrhunskem srečanju na začetku aprila sprejeta v polnopravno članstvo Nata.

"Lahko vam potrdim, da referendumska iniciativa skoraj zagotovo ne bo uspela. Organizatorji referenduma so prvi teden uspeli zbrati le okoli 500 podpisov, da bi bil referendum razpisan, pa bi jih morali odslej zbrati po tisoč na dan,“ je po pisanju omenjenega portala Babiću dejal Gantar.

Kot je znano, se rok za zbiranje podpisov za Stranko slovensko naroda izteče 26. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.